НОВИ ПРОМЕНИ В ЗДДС, в сила от 1 януари 2020 г. Актуални нови режими, документи и третирания на разходи.

Време на провеждане:
на 26.02.2020, с начален час 09.30
Място на провеждане:
26 февруари 2020 г., София, парк хотел Витоша
виж на картата
Цена с ДДС:
234 BGN
- 10% при регистрация до 16 февруари 2020 г.
Лектор/и:
Калина Златанова - данъчен експерт
Програма:
✔ Нов режим „складиране на стоки до поискване“. При транспорт на стоки до друга държава членка ще е налице бъдещ ВОД, когато в рамките на 12-месечен период собствеността върху тях се прехвърли на клиента. Условия за прилагане на режима. Документиране и деклариране. Последици при неизпълнение на законовите условия.

✔ Нови документи, удостоверяващи ВОД на стоки.
Определяне на вътреобщностната доставка при последователни доставки на стока. Коя доставка е ВОД, когато са налице няколко последователни доставки на стоки с един единствен транспорт. Място на изпълнение на доставките, основания за регистрация в друга държава членка.

✔ Ново данъчно третиране на подобренията на сгради. Определение за нова сграда след извършено съществено подобрение. Данъчно третиране на доставката на сграда, след извършено съществено подобрение. Корекции на ползван данъчен кредит на съществените подобрения на сгради.

✔ Ново данъчно третиране на доставките на стоки, предназначени за дейности в континенталния шелф и изключителната икономическа зона, за които държавата упражнява суверенни права, юрисдикция и контрол. Лице задължено да начисли данъка. Данъчно събитие на доставката, документиране и деклариране.

✔ Ново данъчно третиране на разходите по изграждане, подобрение или ремонт на елементи на техническа инфраструктура – публична държавна или общинска собственост. Право на приспадане на данъчен кредит.

✔ Ново основание за регистрация при последователно извършване на еднородна дейност в един и същи търговски обект от две или повече свързани лица или лица, действащи съгласувано. Определение за сродна дейност, лица действащи съгласувано. Сумиране на обороти.

✔ Ново основание за регистрация при ВОП на стоки.

✔ Ново основание за регистрация на лица, установени извън територията на страната.

✔ Липса на задължение за издаване на касова бележка от фискално устройство при извършване на неприсъствено плащане. Определение за неприсъствено плащане.

✔ Документиране на продажбата.

✔ Свободна дискусия с участниците по проблеми и въпроси, свързани с ДДС облагането.
Условия и цени:
195 лв. без ДДС на участник

Специални отстъпки:
• 10% при регистрация до 16 февруари 2020 г.!
• 5% при регистрация на повече от 1 участник!
Публикувал семинара:
Организатор на семинара:
ЗОП Трейнингс ООД
Телефон:
0894 765 354

Статии от КиК

Абонамент 2024

Абонамент 2024

7290
Уважаеми потребители, Платформата е актуализирана и подготвена за работа за 2024 година. ➤ Препоръчваме да...
Статии от КиК (виж още)

Последно от форума

Отчети от ПОС терминал

188
Изхвърлям ги, но аз имам отчет за продажби от система и съпоставям. Всичко банково изхвърлям, освен ако не е нещо супер важно.

Бърз паричен заем между физически лица

45
Добро утро,   Идвам през този канал, за да ви разкажа за нашите предложения и услуги.  Представител съм на финансова институция...

СОЛ в ООД и СОЛ като земеделски производител

339
Цитат на: GMMG в Вчера в 13:41 " Привет, Посочено е стартовата дата на самоосигуряването и вид дейност земеделски производител...

С какъв документ

359
Ами може да се регламентира с една обща заповед .
Още от форума