Трудовото законодателство - актуални казуси

Време на провеждане:
на 28.09.2021, с начален час 09:30
Място на провеждане:
Онлайн на платформа ZOOM
Цена с ДДС:
122 BGN
Цената е валидна до 4 септември
Лектор/и:
Теодора Дичева
Програма:
28 септември 2021 г., 09.30 – 15.00 ч.
Онлайн на платформа ZOOM
Лектор: Теодора Дичева – специалист по трудово право

1. Новите моменти в разпоредбите, регламентиращи контролната дейност и правомощията на инспекторите по труда. Процедурата за сключване на споразумение в административнонаказателното производство – предимства и ограничения.

2. Възможностите, които дава Кодексът на труда при разпределение на работното време: удължено, непълно и гъвкаво работно време, разпокъсано работно време и ненормиран работен ден. Време на разположение и дежурство. Особености при въвеждане на работа на смени при установено подневно и сумирано отчитане на работното време.

3. Законови изисквания към работодателите при сключване на трудов договор: законово и договорно съдържание, възможности и ограничения при оформянето на съдържанието на трудовия договор. Длъжностната характеристика – основен документ, който работодателят следва да изготви – съдържание и изисквания при изготвянето и връчването.

4. Видове трудови договори – основен и допълнителни, безсрочен и срочни: особености и изисквания към договорите. Възможност за трансформация на срочния трудов договор в безсрочен и изменение на безсрочния трудов договор в срочен. Срок на изпитване – знаете ли всички особености за него.

5. Важните законови изисквания във връзка със специалната закрила на работниците и служителите при прекратяване на трудовото правоотношение. Задълженията на работодателя, свързани с правата на трудоустроените работници и служители.

6. Търсене на пълна и ограничена имуществена отговорност от работника или служителя, от лице с ръководни функции и от материално отговорно лице. Бригадна и отчетническа отговорност. Разлики между имуществена и дисциплинарна отговорност.
Условия и цени:
Цена 120 лева без ДДС. До 4 септември – ранно записване с 15 % отстъпка от цената. В цената са включени лекции и материали.

Сумата се превежда по сметката на КИТОВ ЦЕНТЪР ЕООД:
BG16UBBS88881000678008; BIC: UBBSBGSF

Участниците ще получат на своя имейл парола за достъп до платформата за обучение в деня преди неговото провеждане.

Технически изисквания: компютър или лаптоп с възможност за аудио и видео връзка. Уебинарът ще се проведе на платформа ZOOM.
Публикувал семинара:
Организатор на семинара:
Китов център
Телефон:
0892 241171
В категория:

Статии от КиК

Абонамент 2024

Абонамент 2024

6235
Уважаеми потребители, Платформата е актуализирана и подготвена за работа за 2024 година. ➤ Препоръчваме да...
Статии от КиК (виж още)

Последно от форума

Болничен лист към втори работодател

221
Цитат на: Steffi67 в 15.03.2024, 23:18 " Здравейте! Имам следния казус. Имам издаден болничен лист към основния си работодател з...

Отпадане на основанията за облагане с патент

63
Оборотът не трябва ли да прехвърли 100 000лв?

Чл. 71 от КТ

97
Освобождавам работник , който не е подходящ за съответната длъжност , за получаване на обезщетение трябваше в 7 дневен срок първ...

Срочен ТД и уведомление по чл.62

262
Цитат на: Илияна 76 в Вчера в 18:15 " Това сигурно ли е? В Наредба 5 пише, че в т.12 се попълва "Срок на договора - попълва се д...
Още от форума