Благодаря за отговорите!Може пък и в крайна сметка и по чл.114, да видим само дали служителката ще иска.

П.С. Прочетох отговорите след като публикувах последното съобщение,затова стана това разминаване.
Добре.А какво бихте ме посъветвали да направя в случая? Няма как да е прикрит трудов договор,защото ние ще я викаме само ако има записан час и ако  работата не се увеличи, това ще е за по два часа веднъж месечно.
Много благодаря!
А след това не би трябвало да има проблем,ако подпишем граждански договор с нея нали? Интересува ме дали има някъде изрично е упоменато,че след като я съкратим, нямаме право да я наемем по граждански договор. За да не излезе,че това е прикрит трудов договор.
по чл.114 пак не става,защото не е сигурно че ще можем да й осигурим работа и за три дни.Всъщност лицето иска да го съкратим и да отиде на борсата и да получава обезщетение за безработица и като има работа да я викаме от време на време.Защото иначе наистина трябва да я уволним,тъй като работата наистина намаля много и вече не е възможно да я задържим.
Аз затова питам дали ще има проблем.Всъщност не е прикрит трудов договор,защото лицето наистина идва най-много два пъти в месеца за по 1 час,колкото да си свърши работата и то само ако има такава,защото миналия месец дори не идвала служителката.Ето защо искаме да минем на граждански договор.Предложението е от самата служителка.
Здравейте! Имам следния въпрос: има ли някакъв проблем,ако служител,който е на трудов договор се съкрати и след това се подпише с него граждански договор?Питам,защото имаме следната ситуация:през лятото имаше работа за длъжността,която заема лицето,но от август месец нямаме никаква работа и лицето идва веднъж на две-три седмици и то само ако има записан час.А в същото време се плащат осигуровки и заплата.Възможно ли е да се прекрати трудовия договор и след това да подпишем с него граждански договор и да плащаме само за свършената работа или ще има някакъв проблем от инспекцията по труда.Целта е да задържим служителя,но да плащаме само когато има работа.