Леле, ама аз не съм подавала декларация 6 в този случай  :blush:
Или тя беше годишна?
Нали е възможно? Или съм сгрешила някъде?
Ами, аз мисля, чв има възможност да си му се изплаща възнаграждение, нищо, че е самоосигуряващо се лице. Искам да кажа, че той трябва да получавнякакво възнаграждение за това, че наистина само той работи във фирмата. Няма други назначени лица в нея.
За самия собственик - той е самоосигуряващото се лица.
Здравейте,
Сигурно ще се повторя с някой подобен въпрос, но не мога да намеря точния отговор:
1. Самоосигуряващо се лице, собственик на ЕООД, осигуряващ се на минимален осигурителен доход, дейността е стартирана през м.01.2013 г , трябва ли да подава декларация по чл.55 ЗДДФЛ?
 2. Ако трябва да се подава декларация - от чие име се подава - от името на самоосигуряващото се лице, или от името на юридическото лице?
 3.Данъкът за м.01 и м.02 е внесен през Іво тримесечие, а за м.03 е внесен днес. Коя сума се попълва?
Много благодаря на всички, които ще ми отговорят.
Здравейте,
Искам да задам следния въпрос, на който не мога да намеря отговор:
Строителство - ние сме инвеститора. Строителя ни изоставя строжа след авансиране. Ние съответно усвояваме банковата гаранция, която е издадена в наша полза. Усвояваме авансираната сума с ДДС. При положение, че сме ползавали данъчния кредит, и строителя вече го няма, за да ни издаде кредитно известие, ние редно ли е да си начислим с протокол ДДС, и да го внесем в бюджета?
Моля ви за помощ, защото аз мисля, че трябва да го внесем, само не съм убедена кога да бъде - за месеца през който сме получили банковата гаранция, или в следващия отчетен период?
Благодаря на всички за помощта.