Здравейте!
По термин съм в болничен по майчински до 24.05.2014. До тогава ще съм назначена по трудов д-р и получавам обезщетение. След това ще се самоосигурявам и ще работя в собствената си фирма. Питала съм в НОИ и ми бе отговорено, че в този случай за отпуск по майчинство имам право на 50% от обезщетението за отпуск по майчинство. Въпросът ми е какви точно документи трябва да се подадат в НОИ за да получа обезщетението?
Здравейте!
Бихте ли могли да ми отговорите на следното питане:
Излизам в болничен 3 месеца преди майчинството. Болничния е 80% от това, на което ме осигуряват. При определяне на майчинските за тези последни 3 месеца ще се вземе 100% от брутната ми заплата или това, което се е получило от болничния?
Благодаря предварително.
Здравейте!
Имам следният въпрос. Предстои ми откриването на туристическа агенция (лиценз за туристически агент). Ще продавам самолетни билети. Повечето от доставчиците, от които ще вземам билетите издават протокол. Някои обаче не издават никакъв документ. Също така някои от билетите се издават през сайтове на авиокомпаниите и протокол също няма да получавам. Какво може да се направи за да се осчетоводят билети, за които нямам протокол от авиокомпанията или доставчика?