Много и сърдечно Ви благодаря!
Работа за сега трудно мога,но "работа" няма  проблем.Само не съм на ясно,кое е по изгодно финансово.Да взимам 5 месеца  тези 60 % обезщетение,които са близо 1000лв,или ваяриант ІІ един месец  преди издаване на болничен да започна "работа" с максимална заплата.
Или да не взимам нищо  до 22 август,когато трябва да се издаде болничният и да внасям през тези месеци вноски по "работата".
Отново благодаря,не очаквах толкова бързо да ми се отговори.Много ми помогнахте!
Здравейте.
Бъдеща майка съм с термин 6.10.2013.Днес официално ми потвърдиха бременността,а преди 2 дни ме съкратиха.
Знам,че сега ще съм на борсата и ще получавам 60% средно ,като се гледа 24 месеца назад.Искам да попитам,когато изляза по майчинство и ми се издаде 45 дневният болничен преди термин,на базата на ,какво ще сметне НОИ,какво да ми бъде майчинството.Т.е. тези 5-6 месеца ,които ще съм на борсата и ще взимам обезщетение приблизително 1000лв,ще се вземат ли предвид при изчисляването,или не.
Казаха,ми че докато получавам пари от борсата,от НОИ ме водят едва ли не с никакви вноски,т.е. връщайки 24 месеца назад,5 или 6-те месеца ,които съм на борсата и взимам тези 60%,ше ми се броят като нулев,все едно нищо не съм се осигурявала.
Вярно ли е това.И как е най-добре да постъпя?
Казаха ми,че е хубаво 1-2 седмици преди този болничен от 45 дни,да си намеря работодател,който да ме назначи на работа,защото после ще взимам по 100лв майчинство ,в тази 1 година,когато трябва да взимам 90% от осигуровките гледани 24 месеца назад.
Извинявам се ако е объркан коментара ми и предварително благодаря!