Здравейте!

Бременна съм и от самото начало на бременността съм в болничен. Бременността ми протича трудно и с проблеми, и въпреки това се води "нормална". Скоро ще станат 180 дни откак съм в болнични. Питах докторката ми дали е необходимо да приготвям някакви документи за ТЕЛК, аз ли трябва да ида до там или от болницата ще ми прехвърлят документите. Тя ми отговори, че нямало да ходя на ТЕЛК, защото били 180 дни на година. Т.е. от началото на тази година ми текат нови 180 дни.
Уважавам докторката си, но мисля, че може и да не е права. Страхувам се да не изтърва някакви срокове. Следващият път докторката ще ми удължи болничният с 30 дни, но до 180 ми остават само 5 и съответно от ЛКК вероятно няма да го одобрят.

Моля, кажете ми вярно ли е това за 180 дни на година и, ако не - как да процедирам - какви документи да си подготвя, по тел. ли се запазва час за ТЕЛК или някъде трябва да ида да ги търся. А това, че бременността ми се води "нормална" няма ли да е предпоставка от ТЕЛК да ми откажат продължение на болничният? (имам и документи от престоите ми в болница по време на бременността).