Добре сте се насочила. Само един съвет - не употребявайте изразите "да си пусна болничен" и "да изплащам дължимите осигурителни вноски на работодателя" пред външни лица :)
Разбира се  :wink1: благодаря ви отново
Здравейте,
Еднократната помощ като редовна студентка не се отразява по никакъв начин на обезщетенията от НОИ. Ако не сте назначена по трудов договор ще получавате по 100лв от социалните до навършване на 1 годинка на детето. Ако Ви назначат на ТД ще получавате обезщетение от НОИ не по малко от МРЗ 340лв до навършване на 2 годинки на детето.
Благодаря ви за бързия отговор. Значи най-доброто,което мога да направя, е да бъда назначена на трудов договор, който предполагам трябва да е безсрочен и в случая фиктивен. По съвет на близки след изтичане на седмица от назначаването ми, мога да си пусна болничен и да изплащам дължимите осигурителни вноски на работодателя, което ще продължи до деня на платения ми отпуск по майчинство, след което това ще се извършва от НОИ. Мисля, че правилно разбирам, ако греша, моля да ме поправите.
Здравейте, моят казус е следния: Бременна съм в 5месец, редовна студентка съм, имам малко над 12месеца трудов стаж,който е прекъснат и при различни работодатели(което разбрах,че няма значение). В момента съм безработна - от 09.09.2013г. Ще ви бъда благодарна, ако ми изясните дали ще получавам прословутото майчинство в размер на 340лв.за 2 години? И ако нямам право, ако работодател ме назначи в най-скоро време на ТД, ще променя ли това? Както и ще повлияе ли по някакъв начин на полагащата ми се еднократна помощ в размер на 2880лв.като редовна студентка? Благодаря ви предварително.