Много благодаря за бързите отговори :)
Тоест поправят надписа "7 (седем) дни" като го зачеркнат и надпишат отгоре "8 (осем) дни" и сложат печат и подпис? :)
Там е работата, че вече съм при нов работодател. Трябва да се вместят в техните си страници, нали?
А можете ли да ми кажете евентуално как се оправят подобни грешки. Трябва да напишат в книжката нещо или?
   Здравейте,
При мен се получи следната ситуация. Прекратих трудовите си правоотношения с работодателя си и смених работата. Старият работодател ми попълни ТК, издаде УП2 и УП3. 8 часов работен ден и "Осигурителният стаж е равен на зачисления трудов стаж". До тук добре, но в ТК е объркал с един ден прослуженото ми време. Коректно са написани дата на постъпване и прекратяване, но при изписване на Години, месеци и сни е написано с 1 ден по-малко. (3 години, 5 месеца и 4 дни)
Втора грешка в ТК забелязвам, че при записа на увеличението на заплатите вместо от 01.01.2015 година е написано от 01.03.2015. година на едно от редовете с датите, които оказват от кога важи увеличението.
В УП-тата всичко изглежда наред като дати и т.н.
Въпросът ми е след време като тръгна да се пенсионирам тези неточности биха ли представлявали проблем за мен и ако да - как се поправят?
Трето да попитам - тъй като вече съм на друга работа, а още не ми е изпплатено обезщетение за неизползван отпуск би ли било проблем да ида да ми го изплатят тъй като искат да нанасят данните в ТК?