Платено е по банков път, декларацията е подадена 7ми месец.
Въобще не е усложнен процесът по деклариране на граждански договори с Д1, съответно Д6. Усложнението е, че очакванията на неработещите, а заемащи длъжности са да мине време и да заемат длъжностите до пенсии и да недоволстват от новоназначени или да им разпределят текущи работни задачи над физически възможно изпълнимите.
  Няма нищо такова в казуса, процесът по подаване е по-различен от нормалния, чисто системно.
Благодаря за отговора, може би не формулирах въпроса достатъчно пълно. По ГД е платено във февруари, като съответно в март са преведени парите от декларациите, но е пропуснато да се подадат самите декларации, по една или друга причина, тъй като процесът по подаване на тези декларации е малко по- усложнен.
Здравейте,
казусът ми е следният, за февруари сме пропуснали да подадем декларации 1 и 6 за граждански договори, но сме превели сумата. Установихме пропуска през месец юли и тогава подадохме декларациите, като изравнихме общата сума. Но получихме обаждане от НАП, с въпроси относно създалата се ситуация. Какви биха били санкциите ако евентуално ни наложат такива, а ако не, как би следвало да продължи казуса.
Благодаря предварително за отговорите Ви!