Подайте заявление за прекратяване на ПИК в НАП.... и връзката с доходите за Вашите родители ще се изгуби.

Много Ви благодаря!
А криете ли нещо от тях? Те все пак са Ви родители.

Здравейте,

Не, не крия нищо, но не желая никой да разполага с информация за доходите ми без аз да съм му дал позволение/достъп до тази моя лична информация.
Благодаря Ви за отговора!

Фиш за трудовото си възнаграждение получавам от работодателя си в система, в която имаме достъп само служители на организацията, за която работя. Няма как да имат фиш с трудовото ми възнаграждение. Изключено е да се получили информацията за размера на заплатата ми от работодателя ми.

Обаче, адресната ми регистрация е тази, на която живеят родителите ми, тоест, както казвате, възможно е да са получили някакво писмо, което да е било адресирано до мен, но те да са се запознали с информацията в него. Отново не подозирам да са получили писмо от работодателя ми, защото в организацията, в която работя, имаме вътрешна поща, по която получаваме всички писма от него.

Притеснявам се да не би да на адреса на родителите ми да е получен някакъв документ или справка от НАП или друг подобен овластен от закона орган и в този документ да е бил описан осигурителният ми доход или нещо подобно...

Доколкото знам в сайта на НАП може да се направят доста проверки чрез ЕГН и ПИК. Искам да Ви попитам две неща:

- Чрез ползване на ПИК и ЕГН на физическо лице, може ли чрез онлайн справка в НАП да се направи проверка на дохода на това физическо лице?
- Ако имам ПИК, но не знам какъв е (мисля, че като навърших 18г. с родителите ми изкарахме персонален код за мен), мога ли да разбера какъв е и ако да как?

Здравейте!

Вероятно въпросът ми е изключително нелеп, но ще съм Ви много благодарен, ако ми помогнете. На 21 години съм и трудовият ми стаж/на трудов договор съм от 2 години. Вчера разбрах, че родителите ми са наясно с това какво трудово възнаграждение получавам, а аз не съм им споделял никога. По линия на работодател или познати изключвам възможността да са научили за това каква заплата получавам всеки месец. Въпросът ми към Вас е:

Има ли как да са направили справка някъде (например в НАП?) чрез която да са получили информация за изплатени към мен доходи? Доколкото разбрах разполагат с фиш, в който е описан генерираният от мен доход. Моля Ви да споделите какви са вариантите, за да са получили/получават такава информация

Предварително Ви благодаря.

 

Поздрави и хубав ден.