Ако втория договор бе прекратен преди другия, нямаше да има значение, че е по взаимно съгласие, нали?
Какво следва да се направи в тази ситуация, за да успея да получа обезщетение различно от минималното? Т.е. да се гледат последните 24 месеца?
Здравейте!

Имам следният казус и ще се радвам да получа адекватно мнение по него.

Ситуацията е следната, работех на 2 работни места, на основното си на 8 часа и като личен асистент на 4 часа. На 28-ми септември бивам съкратен по член 328 ал.1, т.1, с предизвестие от работодател. Съответно работодателя ми дължи една брутна заплата обезщетение, което предстои да се изплати.
За да се запиша на бюрото по труда, тъй като вече се налага да се местя от града, отидох и си прекратих втория договор, който е на 4 часа, по взаимно съгласие. (чл. 325, ал.1, т1.)

Записах се на бюрото и вчера, 10 дни по-късно, от районния НОИ ми поискаха споразумението за прекратяване на втория трудов договор (4-часовия), като ми казаха, че заради члена по който съм съкратен е възможно да ми изплащат минималното обезщетение, тъй като договора е прекратен на 2-ри октомври, докато основния е на 28-ми септември.

Основният договор е сключен 2020г., докато вторият е 2021.
Реално през последните 24 месеца съм бил осигуряван главно от основния си договор, който е много над това обезщетение. Не е ли редно да се вземе в предвид той, при положение, че другият е допълнителен и е на 4 часа?

Благодаря предварително за отделеното време!