Извинявайте, обаче пак ми се появи въпрос. Декларация 6 трябва да се коригира за два месеца. Първо за м. 5 2023 с промяна в осигуровките и после декл. 6 за м. 6 2023 г., през който е изплатена заплатата и удържан данъкът. Тогава ще ми приемат ли коригираща декл. 6 без да се подава декл. 1 за м. 6?
Благодаря!
Сега обаче се зачудих какво ще правя с данъка на лицето.
Понеже корекцията е свързана с болничен лист, който не е отразен във ведомостта, а само е подаден към НОИ за плащане. Съответно дните по време на болничния лист се водят отработени от лицето. Сега трябва да ги прехвърля към дни болничен от НОИ за м. 5 2023 г. Съответно коригираща декл.6 за м.5 с намалени осигуровки по всички фондове, но данъкът как трябва да се отрази в намаление?
И всички тези корекции, които засягат декларираните данни в справка 73/6 по ЗДДФЛ как се показват?  Може ли някой да ми разясни как се процедира в такъв случай?
Здравейте!
Налага ми се да направя корекция на декл.6 за  м. Май 2023 г. До сега не съм ходила в НАП за корекция. Може ли някой да сподели как минава проверката там - какво точно искат и гледат, за да се приемат коригиращите данни?