Здравейте, работя в държавна администрация и искат моите началници да започна работа на същата длъжност в друго предприятие, но на 4 часа трудов договор.  Ще работа по трудов договор на едното място на 4 часа и на другото място на 4 часа. Според тях ще си загубя правото на допълнителен годишен отпуск, по колективния трудов договор подписан от тях. Това правилно и законосъобразно ли е ?
Чл. от колективният трудов договор:
Чл. 34 /1/ Страните по Браншовия колективен трудов договор се договориха минималният размер на платения годишен отпуск за работещите от бранша да се определя както следва:
- 22 работни дни за трудов стаж до 10 години;
- 23 работни дни за трудов стаж от 10 до 15 години;
- 24 работни дни за трудов стаж от 15 до 20 години;
- 25 работни дни за трудов стаж над 20 години.
/2/ За работа при специфични условия и рискове за живота и здравето, които не могат да бьдат отстранени, ограничени или намалени, независимо от предпристите мерки от 6 до 9 работни дни допълнителен платен годишен отпуск. Работодателят съвместно с представители на синдикатите страна по този договор изготвят списк на дльжностите в предприятието и териториалното поделение, на които се полага този допьлнителен платен годишен отпуск. Сгласно Наредбата за определяне на видовете работи, за които се установява допълнителен платен годишен отпуск.
/3/ За работа при ненормирано работно време от 6 до 9 работни дни платен годишен отпуск. Работодателят съвместно с представители на синдикатите страна по този договор изготвят списк на дльжностите, които имат право на този допълнителен платен годишен отпуск.
/4/ Работниците и служителите, членове на синдикатите и присъединилите се, страна по договора с група инвалидност имат право на платен годишен отпуск в размер не по-мальк от 30 работни дни.