Ще се наложи да сключа с трима учители такива договори, които имат примерно  от 3 до 5 учебни часа седмично.
Не се събират повече от 48 часа седмично.
Кошмарно начало на учебната година
Какво работно време трябва да посоча в ТД на лицето, за да му върви осигуряване. Вече трудовия стаж на лицата назначени на лекторски часове не се изчислява на база лекторски , а на отработено време.
 Осигурителният стаж се зачита по чл. 9 КСО съобразно сключения договор, което означава че когато лицето е работило при непълно работно време, осигурителният стаж се зачита пропорционално на законоустановеното работно време.
Налага се да назначим учител по чл.110 от КТ на лекторски часове но:
Зачитането на осигурителния стаж е регламентирано в чл. 38, ал. 4 от Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж. Осигурителният стаж за времето до 31 декември 2008 г. на лекторите преподаватели, които работят по трудово правоотношение в едно или повече учебни заведения, в читалища или други организации, се определя, като за един месец осигурителен стаж се зачита календарният месец, през който са изработени най-малко 75 часа, а във висшите училища - 50 часа, и са внесени или дължими осигурителните вноски върху не по-малко от минималния осигурителен доход за съответната професия по основната икономическа дейност на осигурителя. Когато са изработени по-малко от 75, съответно 50, часа, общият брой на изработените часове се разделя на 3, съответно на 2, и осигурителният стаж се зачита в дни, ако са внесени или дължими осигурителните вноски върху не по-малко от минималния осигурителен доход за съответната професия по основната икономическа дейност на осигурителя, съобразно зачетеното за осигурителен стаж време. За времето след 1 януари 2009 г. осигурителният стаж се зачита по чл. 9 КСО съобразно сключения договор, което означава че когато лицето е работило при непълно работно време, осигурителният стаж се зачита пропорционално на законоустановеното работно време. ЛТ/ Може ли някой да ми каже какво работно време да запиша в ТД, като са 205 лекторски часа.