Така ни съветва адвокат парите от настоятелството със приходен ордер се внасят по сметката на училището и аз като бюджетна организация мисля да внеса 3% данък
Здравейте ,
Интересуваме имаме сключен договор за отдаване под наем на физкултурен салон
договора е сключен с училищното настоятелство .
Парите от настоятелството се превеждат на училището колко процента данък дължи училището като едната страна е с нестопанска цел ,
Досега договора беше с училището и юридическо лице и данъка беше 3% .
А сега ?
Здравейте ,
Ако едно лице е счетоводител т.е не е главен счетоводител има право на представително като на учителите без фактура  или на работно облекло с фактура как го тълкувате.
Другият ми въпрос е има ли възможност по преценка на директора да се закупят за нова година шоколади за децата в училището и шоколадова почерпка   за учителите което да е от бюджета  да не е за сметка на СБКО .Как процедирате колеги ?
по чл 68 ал 1 т. 2 аз се чудя за декларациите в ТД НА НАП код 04 или 08
Ако едно лице работи в едно училище на основен трудов договор и си пусне неплатен отпуск за 1 година и започне работа в друго училище това значи ли че в новото училище където е назначен декларациите в ТД НА НАП ще трябва да си подавам с код 04 втори трудов договор или с код 08 учител как да го тълкувам .
Ако едно лице получава обещетение при безработица и сключи граждански договор за 160,00 месечно ще трябва да му се удържа само данък поради това че сумата на гражданския  е под минималната заплата - нали не бъркам ?
/ т.е не събирам двата дохода  , /
Здравейте,
По време на редовен отпуск полага ли се СБКО на основните заплати ?
Колеги, няма ли някой да изкаже мнение :smile1:
Здравейте колеги, бих искала да ви попитам при новорегистрирано дружество капиталът в Отчет за собствения капитал към ГФО, като записан капитал в началото на отчетния период ли бихте го сложили или като изменение за сметка на собственика/увеличение и също в Отчета за паричния поток, като парични потоци от финансова дейност/емитиране и обратно придобиване ли?
Знам, че отчетите на са задължителни, но поради различните отговори на колеги ще съм ви благодарна и за вашето мнение и отделеното време!
Колеги, като е закрита сметката 4967 сега коя сметка използвате
Моля за съдействие !
Колеги, като е закрита сметката 4679 сега коя сметка използвате
Моля за съдействие !
Здравейте отново,
Става въпрос за 2 трудови договора при учител, като е назначен на работа в две училища на първото е с код на вид осигурен за ТД НА НАП 08 - УЧИТЕЛ а на втория пак ли същия код 08 или код 04 който е втори трудов договор.