Значи от 12.04 вие сте единствен работодател, щом сте единствен сте основен независимо, че сте подали уведомление за допълнителен?  :blush:
и аз разсъждавам така ... но  НОИ казват основен работодател може да подава данни ... и това ме притеснява ... защото
не по всички правила трябва от 11.04,2017 година да и се прекрати договора с работодател А.
т.е. ако днес аз  пусна уведомление за прекратяване на ТД който е по чл.111 и отново от днес го напрява нов ТД по чл.67 ал. 1 ще е най безболезнено за всички ... защото днес от Инспекцията по труда преди час са и казали че най късно във втроник сутринта ще има документа за освобождаване .
Смяната на собствеността на фирмата сама по себе си не е обстоятелство за прекратяване на трудовото правоотношение по подобна процедура. В тази връзка ми е странно подобно развитие, но все пак ние разполагме с ограничена информация, с която гадаем, обаче оставам с впечатление, че май и допълнителния работодател май е поставен в същото положение.


п.с. А и майките изпитват вопиюща потребност да се самоограмотяват и ограмотяват другите майки фичически по градинки и виртуално с помощта на БгМама...

Ами просто новия собственик и някой който е бушон , така се оказа ... . майката няма към кой да се обърне и затова прекратява през ИТ.  Като цяло се оказа че по служебен път от НОИ ще направят промените в обстоятелствата. Вчера като бях в ИТ и на въпроса ми Аз като втори работодател на основание чл.111 , как да прекратя ТД за да назнача майката при мен на основание чл.67 ми беше казано да е по чл. 325 ал.1 т. 1 от КТ по взаимно съгласие . Но тук  сега колеги ми казват че това било безумие . ... тотално се обърках какво да правим.
Здравейте , Имаме следния случай - майка назначена при работодател А е в отпуск по по чл. 164, ал. 1 КТ . Работодател А продава фирмата си на някакво лице преди четири месеца , майката която е бременна с второ дете , разбира това и желае да бъде освободена чрез Инспекцията по Труда от Работодател А, като подава заявление на 12,04,2017г. От инспекцията от труда и казват да я назначат някъде на втори трудов договор докато тече проверката в ИТ. След като свършва с ИТ веднага отива в НОИ , там и казват че втория работодател трябва да я назначи на работа за един ден и следт това да подаде Заявление за промяна обстоятелства . И от тук започва сагата , втория работодател , който сме ние я назначаваме на втори ТД и подаваме заявление в НОИ за промяна на обстоятелствата в следствие на което НОИ спира майчинството на майката - Причина подадени две заявление на едно и също основание . При проверка в НОИ се оказва че няма подадено такова заявление от ИТ във връзка с работодател А, защото проверката още не е приключила - т.е. -лицето още не е освободена от Работодател А. И сега започва следващия кошмар , майката ще получи на 26 юни болничен от 45 дни преди раждане . моля някой да даде съвет , какво правим ние втроия работодател при това положение , защото се оказа че само основния работодател може да прави промени по обстоятелствата . Можем ли ние сега да и променим ТД от втори по чл. 111 на друг по чл.67 ал.1,т.1 от КТ или трябва да питаме пак ИТ .Моля за съвет , какво да правим ние като втори работодател ?
Работодателя ви няма да получи съобщение за запор , защото вие не сте на трудов договор а на граждански . Трудовия договор  подлежи на уведомителене режим пред НАП а от там и ЧСИ получава информация за това . За целта ще си искате от ЧСИ да сключите  така популярни израз "частичен запор" възху сметката за да се възползвате от правото на несеквестируемият доход.  В банката има получено съобщение за запор и тя е длъжна да изполни това разпореждане на ЧСИ . Всичко при вас си зависи от разговори и договаряне с ЧСИ . И все пак си наемете един адвокат. Като цяло той може да си пусне и съответните жалби пред камерата на ЧСИ а и съответно претенция по процесуалните действия на ЧСИ.