Смятате неплатения отпуск 30 работни дни с право на стаж, останалото го махате от общия стаж.
Предвид че неплатения отпуск е в различни календарни години не трябва ли да се признаят 2*30 дни. А това, че е на 2 часов работен ден и е отработил много малко дни, дава ли някакво отражение на 30-те дни, зачитащи се за трудов стаж?
Работникът постъпва на 12.09.2011 год., работи 14 дни (т.е. колкото има от месеца) на 2 часа и след това излиза в неплатен отпуск до април 2012 когато има 5 отработени дни, през май месец 2012 има 4 отработени дни. След това отново е в неплатен отпуск до ноември 2012. През ноември работи 11 дни на 2 часа и 11 дни на 8 часа. След това продължава да си работи на пълно раб. време всеки ден и там е лесно да се сметне трудовия стаж. Затрудняват ме периодите на неплатен отпуск
Здравейте,
Бихте ли ми помогнали да изчисля правилно трудовия стаж на служител, който сключва договор през септември 2011 на 2 часов работен ден, има отработени 14 дни и излиза в продължителен неплатен отпуск до ноември 2012 , когато променя договора на 8 часов, но през това време има и още няколко дни през различните месеци, в които е работил (когато е имало някаква поръчка). Не знам как да му изчисля трудовия стаж заради този продължителен неплатен отпуск, колко трябва да му призная за трудов стаж?