Корейска делегация посети НАП

Ръководството на НАП обсъди с корейските си колеги цифровизацията и дигиталната трансформация на данъчната администрация, както и възможностите за ограничаване на нововъзникващите схеми за данъчни измами с виртуалните валути. Делегацията, водена от Те Джи Ким, комисар на Корейската национална данъчна служба, бе на посещение у нас по покана на изпълнителния директор на приходната агенция – Румен Спецов. 
Домакините запознаха корейските данъчни експерти с постиженията и предизвикателствата в контекста на дигиталната трансформация в НАП, а от своя страна директорът на „Офшорно спазване на данъчното законодателство“ г-н Юнг Санг Ким презентира дигиталната трансформация в корейската данъчна администрация. 
Двете страни оцениха високо обменените добри практики и изтъкнаха важното им значение за развитието на администрацията и повишаване на събираемостта на данъците. Изпълнителният директор на НАП Румен Спецов и корейският му колега Те Джи Ким изразиха надежда, че добрите връзки между двете администрации ще доведат до пълноценно бъдещо сътрудничество.