НАП с две номинации в „Икономика на светло“

НАП като организация и директорът на звеното за управление на риска в приходната агенция бяха номинирани в тазгодишното издание на наградите „Икономика на светло“, организирани от Асоциацията на индустриалния капитал. Номинациите са в категориите „Нормативен акт или практика“ и „Личност или организация, допринесли за ограничаване на неформалната икономика“.

Николай Петков е номиниран като ръководител на дирекцията за управление на риска, чийто екип анализира и оценява фискалните щети в различни икономически сектори, които НАП в последствие третира с различни мерки, измервайки ефектите. НАП като организация беше номинирана за контролната кампания спрямо дружества с големи касови наличности и информационната кампания „Заплата в плик“.

„Номинацията е чест за мен и екипа, с който работя. Освен това е признание, че моделът, който следваме е правилен. Този модел позволява да се съсредоточим върху най-значимите рискове, което прави дейността на НАП значително по-ефективна“, каза по повод номинациите Николай Петков.