Първо да Ви благодаря най-сърдечно!

Много размишлявах над въпроса. Не съм човек, който действа по този начин.

У мен изниква друг въпрос - ако задържа подаването на документите към НОИ, изчакам да бъда наета на нова работа в следващите 3 месеца (живот и здраве), но нещата не се развият благоприятно за мен и бъда освободена, прекъсването на осигурителния период ще бъде ли от значение? Ще имам 9 месеца осигуряване от 15-те назад. Ще се регистрирам отново в БТ, но при положение, че не съм подала документи в НОИ, ще ме насочат ли наново натам или няма нужда? Понеже ми дадоха служебна бележка, която няма да ползвам, то данните в нея ще се променят.

И наистина ли ще се върнат в НОИ 24 месеца назад за калкулация на обезщетението или ще вземат предвид  заплатата от новата месторабота? Може да звучи глупаво питането, но ми разказаха за случай, при който е станало точно така. Лицето е било осигурявано на по-нисък доход твърде малко време.
И аз се изумих, няма да крия! Дори отказах, понеже толкова близки работодатели нямам, но така и не ми приеха документите.

Питам се нещо друго - изтичането на срока на временния договор ще свърши ли работа или трябва да се прекрати още докато е в сила? Логиката ми говори, че ще стане само с преждевременно освобождаване, но съм длъжна да попитам компетентните за това хора. Дори усилията ми да не доведат до успех, ще съжалявам за бездействието си и пропуснатата чрез него възможност.
Здравейте!

Моля Ви за помощ - получих съвет спрямо обезщетенията за безработица. Имам право на такива, но поради собственото си желание да напусна работа, те ще бъдат минимални и за срок от 4 месеца. Отидох в НОИ, но случайно попаднах на информация - възможно било фирма да ме назначи за известен период от време, след което да ме освободи по начин, предполагащ калкулирането на обезщетението по други стандарти. При прекратяване на срочен трудов договор ще придобия ли подобно право на така мечтаните 60% или е възможно само на основание намаляване обема на работа и съкращаване на щата?
Извинявам се за този въпрос, но не се знае за какъв период от време ще ми липсват доходи, а се самоиздържам, живея на квартира и отговорът за мен е страшно важен.
Благодаря за вниманието!