За 2011 г. дори и непререгистрирана, фирмата е била действаща.
От 01.01.2012, при положение, че не е пререгистрирана, вече не извършва дейност и е служебно заличена. Следователно, няма кого да глобяват от НАП. Най-лесно е да проверите това в самия ТР.
ТР е търговски регистър, нали? При опит за проверка казва че не намира записи по посочените критерии/ ЕИК(булстат) и име на фирмата/.
Тази година не получих обратната разписка за изпратена декларация 1010а и се обадих по телефона. От ТДУ на НАП провериха по ЕИК / при мен е все още карта със булстат/ и ми казаха, че са получили декларацията и при тях всичко е О'к. ако фирмата е заличена служебно трябва ли да излиза в НАП при такава проверка?
Ако правилно разбирам не трябва да правя нищи в Агенцията по вписванията. За декларация 1010а за фирми без дейност как стои въпроса? Имам предвид за 2013 г която би трябвало да се прати следващата 2014. Къде да прочета за това?
ГФО, което трябва да подадете следва да се състои само от Баланс и нулев ОПР. Има много бланки в интернет за тези два отчета.
Декларацията по чл. 13, ал. 4 от ЗТР е декларация, с която заявителят на отчета удостоверява истинността на подадените данни. Тя също може да бъде изтеглена от интернет.
Преди обаче да предприемете действия в посока обявяване на ГФО, мисля че е редно да проверите дали сте пререгистрирали фирмата в ТР. Твърдите, че нямате връзка с останалите съдружници и това би било пречка не само за извършване на дейност, но и за пререгистрацията, която трябваше да се извърши до 31.12.2011.
Скрит текст :
Ако нямате такава, нямате и действаща фирма, следователно и задължения във връзка с такава.
Скрит текст :
Благодаря за отговора.
Фирмата не е пререгистрирана и няма никаква дейност или парични транзакции. Т.е както разбирам не е необходимо да правя нищо по вписване на ГФО в Агенцията по вписванията.
А остава ли задължението за 1010а към НАП? Изпращам го по пощата всяка година, че ме глобиха за 2011г?
да попитам и аз.
Управител съм на ООД което няма дейност от края на 2000г. Не сме в добри отношения със останалите двама съдружници.
Като чета, за да подам ГФО/ досега не сме подавали/ трябва и протокол от общото събрание,а ние нямаме такъв. Живея отдавна в друг град и нямам никакви контакти със бившите си съдружници.
От къед мога да изтегля формуляр за ГФО, който трябва да е нулев за нас.
Каква е тази декларация по чл. 13 ал. 4 от ЗТР?
Не зная как да процедирам!
От три години подавам само до НАП формуляр 1010а за фирми без дейност.