Здравейте :)
предварително се извинявам ако темата се повтаря за пореден път, но след дълго търсене и четене стигнах до извода, че е добре да задам въпроса си направо.

Аз съм ЮЛ и плащам наем на магазин 1000 лв., който се дели между 3 ФЛ наследници, като едното лице е с над 55% ТЕЛК. По закон авансов данък се дължи за този наем на лицето с ТЕЛК ако облагаемият доход на лицето с ТЕЛК над 50% надвишава 7920 лв. За другите 2 лица е ясно че се плаща стандартно 9%. или поне така си мисля.  На база на този закон аз няма как да знам наемодателката колко пари изкарва и дали нейният доход ще превиши 7920 лв след удръжките. Но според нея, ние не дължим данък за нея. Тя и другите 2 лица държат още няколко магазинчета до нашето и хората там ми показаха техните служебни бележки за наем, че наистина нейната сума за данък е 0,00 лв. Може би наистина не надвишава тези 7920 лв като доход. 
Моля за конкретна и ясна информация, как при условие че не дължим данък за нея аз да уведомя НАП за това и как да изчислим и платим данъка за наема, за да можем да го обявим като разход.
Това което сме сметнали е че на 1000 лв наем данъкът от 9% ще бъде 90 лв., който данък трябва да се раздели между трите наследника по 30 лв. Лицето с ТЕЛК твърди че не дължи данък.
Моля, обяснете ми декларация ли се подава, нулево платежно ли, и как точно да го изчисля данъка изобщо какво да направя за да мога да платя.
Предварително Благодаря за отговора  :give_rose: