Много Ви благодаря. Това означава ли, че месеците, в които съм била в отпуск за отглеждане на дете до 2г. също би трябвало да се изчисляват на база минималната работна заплата или се изчисляват на обезщетението, което съм взимала - 340лв?
Здравейте, имам следният въпрос - В момента съм бременна с второто си дете и се водя в неплатен отпуск за отглеждане на дете от февруари месец тази година. Преди това 2 месеца съм била в платен отпуск и съответно година назад в отпуск за отглеждане на дете до 2г. Ще излизам в болничен за тази бременност. Въпросът ми е на каква сума ще ми бъде изчислен болничния за тези месеци, в които съм била в неплатен отпуск и съответно доходите ми са били нула лева?
Здравейте, имам следният въпрос - В момента съм в неплатен отпуск за отглеждане на дете до 3г. възраст, който изтича на 16.12.2016г. и се предполага, че тогава ще ми се прекратят трудовите отношение с фирмата. В момента обаче съм в начална бременност. Може ли да изляза в болничен по време на бременност, преди датата - 16.12.2016г. и по този начин работодателят да няма право да ме съкрати? Благодаря предварително!