Да, този е кодът - тествано и проверено вече :wink1:! Особеното е, че преди фактическото плащане се подава декларация (приложение 8 от наредба Н-8 от 29 декември 2005 г.).
Ето отговора от НОИ относно кода за плащане на осигурителен стаж, може да е полезно на някои, които не знаят как е, но знаят, че не е така:

"Кодовете, по които се внасят осигурителни вноски се обявяват от НАП като от 01/03/2014 кода за внасяне на осигурителни вноски и свързани с тях наказателни лихви за  ДОО  е 551111. Конкретната банкова сметка е различна за всяко поделение на НАП."
Добре де, щом знаеш, че не е това, може би знаеш кой е - ако да, ще съм благодарен да го споделиш...!
Така де, ама като им пиша те ми цитират всичкото това, което е написано в тази тема, само че не и кода за вида плащане... :blush:! Намерих някакъв код в интерес на истината, но как да съм сигурен, че е това, което ми трябва? Възможно ли е да е това...?

Изчерпателен отговор наистина, браво за което :good:! Само бих искал да допълня въпроса, защото аз също имам интерес в тази посока. Става въпрос за следното: навсякъде се споменава, че дължимите вноски се внасят по банков път, това добре - възможно ли е обаче да се посочи точният код по който трябва да се преведе конкретната сума? Вече на няколко места получавам различни отговори, все пак не става дума за лев или два и не е приятно заради незнанието на някой чиновник да последва ходене по мъките със сума преведена по некоректен код за дадения вид плащане...!