Сега проверих.
Полага ми се неплатен творчески отпуск до 1 година - зачита се като трудов стаж.
Няма проблем да работя на друго място през това време.
Благодаря за помощта.

Поздрави от В.Търново
Благодаря за отговорите.
Всичко разбрах, само ми е чудно, примерно ако съм 6 месеца в неплатен, а работя на второто място на 8 часа, ще ми признаят 5 месеца осигурителен и само 1 трудов стаж????
Много тъпо направено, защото всъщност си работя ....
А преминаването от основен на допълнителен ТД с Допълнително споразумение ли става?
Поздрави
Здравейте!

Накратко:
Работя в учебно заведение, като спечелих конкурс за 4 годишен договор на 8 часа.
Налага се да бъда назначен на друг 8 часов договор при друг работодател- безсрочен ( не мога да го избегна) , но не искам да напускам учебното заведение.
Какви са ми възможностите.
1.Мога ли да си пусна неплатен отпуск за неопределено време в учебното заведение и да сключа по чл. 111КТ  8часов трудов договор при втория работодател. Тук как стоят нещата със осигуровките , тъй като при втория работодател заплатата е много по- голяма - ще се ползвам ли с отпуски и обещетения или те важат за основния( учителската заплата е много ниска за съжаление....)?
2. Колко време мога да остана в неплатен отпуск при срочен договор
3. Може ли при срочен договор и спечелен конкурс с определени условия, да се промени от 8 часа на 4 часа трудовия договор.
4. Въобще има ли някаква разлика в осигуровките дали си на основен или допълнителен трудов договор, ще ми тече ли нормален осигурителен и трудов стаж при положение ,че на едното място съм в неплатена - основното, а на другото работя на 8 часа.
5, Има ли някакъв вариант да работя на 2 места по 8 часа без да бъда засечен и какви са глобите. Примерно да изляза в неплатена и след време да се върна на първото място ( там работното време е много нерегламентирано и го позволява - да съвместявам и двете неща). Ако глобата е само към мен, а не към роботодателя, бих я прежалил ако не е огромна
Благодаря предварително - голяма ми е каша....
Поздрави от В. Търново :)