Принудиха ме на 26.08 да си пусна ново преизвестие, което да е до този ден, а не да чакаме 01.09(както се бяхме разбрали).Взех си документите на 10.09 и пак ми изискаха да се подпиша с дата на предизвестието ми, т.е 26.08, но аз ги подписах с дата на получаване-10.09. Вчера ходих до отдел Човешки ресурси на фирмата и ми казаха, че не могат да изплатят обезщетение за забавянето на документите и да се регистрирам в бюрото. А всички покрай мен ме съветват, че фирмата трябва да ми изплати. Мисля, че идеята е като имаш предизвестие, документите е необходимо да са ти готови в последния ден от него, нали за това е предизвестие, а не две седмици да ги чакам...
Благодаря за убедителния отговор! Т.е. от нито едно от двете места няма да взема някакви пари за тази дупка? Също трябва сама да си платя осигуровките за този период, нали така?
Привет!
Моля за съвет!
Началото на август пуснах предизвестие за напускане на работа. На 26.08 ме принудиха да поддам ново предизвестие, което да е с тази дата. Казаха ми началото на месец септември да дойда за документите-декларацията за напускане на работа и трудовата книжка, които не бяха подготвени, макар даденото едномесечно предизвестие. Чак вчера-10.09 си взех документите и подписах документа с тази дата. За периода от две седмици не се записах в бюрото по труда, защото нямах трудова книжка в наличност. Цялата история продължава, че утре 12.09 подписвам нов договор с нова фирма. Какво да правя за този период между двете работи? Мога ли със задна дата да се запиша в бюрото по труда? Или старата фирма трябва да ми изплати пари за забавянето на документите, което по тяхна вина? Благодаря много, ако някой се отзове със съвет!