Още е един заплетен въпрос:
От момента, в който излязох по майчинство до настоящия момент заплатата се е вдигнала с около 20 %. Ако след приключване на отпуската за отглеждане на дете до 2г. ми разрешат непосредствено да си взема платения отпуск, то той ще ми бъде заплатен без актуализация в заплатата. До колкото четох.... трябва да се върна на работа за минимум 10 дни, за да се актуализира. Питането ми е: ако през тези 10 дни съм в болничен за дете,  ще  следва ли актуализацията на заплатата или трябва да са задължително присъствени?
Майка съм на 4 деца- 1 -во над 18 г., 2ро-12г., 3-то 4г., 4-то на 30.04.21г. ще навърши 2г. Сама отглеждам децата под 18 г. В момента съм в отпуск за отглеждане на дете до 2г., който ще приключи след 4 месеца. Имам натрупан платен отпуск над 140 дни. Искам веднага след изтичането на настоящия отпуск да си взема платения, но имам опасения, че началникът ми ще откаже, поради липса на хора / държавен служител съм -МВР/.
Моля за съвет, какви са вариантите ми за продължаване на отпуска, след изтичането на настоящия, тъй като детенцето има  и  здравословни проблеми и няма възможност да постъпи в детско заведение поне до 3 годишната си възраст. Ако ми бъде отказан платеният годишен отпуск, може ли да подам молба за неплатения за отглеждане на дете до 3г., при условие че имам доста натрупан платен отпуск?