Да си коригирам техническата грешка:

Благодаря за отговора!
Здравейте! Имам нужда от съдействие по темата. Разделих се с работодателя си и ми беше изплатено обезщетение за неизползван платен отпуск. Струва ми се, че не е изчислено коректно и е по-ниско от дължимото. Прочетох чл. 18 (1) и (2) от НСОРЗ, както и коментарите тук, но тъй като не съм специалист по темата, не успявам да изчисля сам.

Разделих се с работодателя си на 08.09.2023, т.е. последния ми работен ден е бил на 07.09.2023. Отработените ми дни през м. септември са 4. Отработил съм целия август месец, като в него съм ползвал 3 дни платен отпуск, ако това е от значение при изчисляването. Към датата на прекратяване на договора имам неизползвани 10 дни платен отпуск, за които ми се дължи обезщетението.

Както е посочено във фиша, който получих при изплащане на обезщетението и отработените дни, основната ми заплата е 5815 лв., въпреки че брутната ми заплата е 6024,34. От прочетеното по темата разбирам, че разликата е вярна. Обезщетението, което получих за 10-те дни отпуск е 2619,28. Можете ли да споделите мнение дали е изчислено коректно?