Дават 2 ст. и не си ги взимат обратно. Фирмата е съвсем нова и няма все още счетоводство. След новата година ще започне дейност.
Ами за да Ви се равни сметката след 2 месеца, трябва нещо да направите. Вземете операция 503 / 75 Приходи за бъдещи периоди и следващата година закрийте 75.
Освен ако вече имате открита пейпал сметка, превода е минал през нея и ще я отчитате, тогава може да направите 503/пейпал.

Въпроса е, че счетоводителката, която ще води въпросната фирма я няма в момента. След новата година ще се появи. Възможно ли е след новата година нещо да се направи или трябва да е задължително сега? Благодаря Ви за съдействието!
Нова фирма без никаква започнала дейност получава по банкова сметка смешните 0,02 лв. във връзка с регистрация на банковата сметка в PayPal. PayPal изпращат тези 0,02 лв. по банковата сметка с код в основанието, за да се верифицира сметката.
Фирмата ще започне дейност след поне два месеца, т.е. собственика все още няма да подава декларация за начало на самоосигуряването. Чисто счетоводно тези 0,02 лв. трябва ли нещо да се правят след като фирмата ще започене дейност чак след поне 2 месеца?