Благодаря за бързия отговор. И аз смятах така, докато фирмата, наела ме по втори трудов договор не тръгна да ме разубеждава, че стажа при тях се добавял. Интересно, че това е фирма за подбор на персонал и въвеждането на хората в подобно заблуждение е недопустимо
Според мен не са ви отговорили, а единствено са ви информирали, че запитването ви е входирано и са ви издали входящ номер. Покрай други запитвания и сигнали в родните институции съм останала с впечатление, че отговорът също следва да се получи по имейла, на който сте получили входящия номер. Ако до 2 сед. или месец не получите отговор ги търсете през тел. за контакт и  търсете информация за статуса на запитването като посочите входящия номер. Като всяка държавна институция за отговор или действие/съдействие от тяхна страна се въоръжете с търпение. Но също не забравяйте да им припомняте, че имате официално запитване и очаквате отговор.
Въобще тези 4 дни, по които съм била осигурена по втория трудов д-р, при положение, че по същото време съм работила и на пълен раб ден по основен тд ще участват ли в изчисляването на осигурителния стаж при пенсиониране?
Здравейте,
По настоящем през 2024 г. работя по основен трудов д-р на 8 ч. раб ден от понеделник до петък.
От май месец работя всяка неделя и по допълнителен трудов д-р, който  1 смяна за седмицата за 8 ч. Фирмата, с която е сключен догоеора твърди, че стажът ще бъде признат и при напускане ще ми издадат УП-3. Това вярно ли е. Означава ли че за мес. май ще ми бъде признат  1 мес + 4 дни осигурителен стаж (4 недели, отработени по втория трудов договор)?