Здравейте, имам следната ситуация:
Българска фирма купува стока в Турция като тази стока не се доставя в България, а до друга фирма също в Турция. Иначе казано, стоката НЕ напуска пределите на Турция, но ще бъде фактурирана на българската фирма.
Що за сделка е това - не е внос, не е ВОД, дали пък по този начин няма да се формира място на стопанска дейност на българската фирма в Турция?
Моля за мнения
Моля ви да ме насочите в литературата по темата, ако някой е имал подобна случка - проверка от Последващ контрол на Агенция Митници установява ДДС и Мито за досъбиране. Платили сме сумите, но какво следва от тук нататък? Допускам, че имаме право да възстановим от бюджета сумата за ДДС? Не успявам да намеря указания и практика по въпроса... Благодаря
Много ви благодаря за помощта!
Здравейте! Имам нужда от мнение по следния въпрос - в момента се грижа за внучето си и получавам обезщетение за майчинство. През февруари детето навършва 2год., съответно платеното майчинство изтича. Преди да ползвам майчинството на дъщеря ми съм работила 4 месеца по трудов договор, а преди това бях в чужбина, където са ме осигурявали също. Въпросът ми е, дали след навършване 2годишна възраст на детето, ще мога да се регистрирам като безработна и дали ще имам право на обезщетение за безработица. Ако да - в какъв размер?
Благодаря на всички, които се включат с мнение.