Не, само моят доход се посочва в декларацията. Затова си като ми изтече другият месец  майчинството за първата година, че втора няма смисъл да стоя за 310 лв., ще искам бележка от работодателя за една година назад с 0-ви стойности, тъй като сега майчинството ми е обезщетение, а не доход и дано не искат и от НОИ бележка де !!!!!
 :wave:, искам да попитам, има ли право мъжът ми ( с който нямаме брак) да взима детски надбавки, докато аз съм по майчинство. Аз не мога тъй като доходът ми от преди година когато бях на работа надвишава 700 лв. за двете ни, но скоро ще стане година от както не съм на работа и тогава ще изискват ли да ходя от НОИ да взимам бележка за дохода си ( за майчинството което съм получавала една година), тъй като бележката от работодателя ми ще е с 0 -ви стойности. Ходихме вече два пъти в Социалното, но все казват на мъжът ми , че той не може да получава детски тъй като нямаме брак, само ако има съдебно присъдени права върху детето или ако майката е починала. Та той е баща, признал е детето си и има пълни права върху детето ????
Здравейте,
имам следния казус: Аз съм по майчинство вече 6 месеца, но получих лоша вест, че фирмата в която работя ще бъде продадена на друга и ние служителите оставаме без работа. Въпроса ми е : след като съм подала молба до работодателя за отглеждане на дете до 2 годишна възраст и предвид обстоятелствата на продажба, без служителите, моето майчинство ще бъде ли прекъснато, тъй като изчетох много форуми и вече се обърках  :( Трябва ли да си търся нов работодател, при който да работя дори и ден, че отново да изляза по майчинство поне до навършване на 1 годинка на детето? Не, че има наредени на опашката работодатели, но в лошият случай, оставам без майчинство с малко бебе, без други никакви доходи, така ли стоят нещата ??? Моля дайте съвет, че не ми се мисли направо за в бъдеще :'(