Може би се изказах неправилно - Възложителят е готов да плати сумата по гражданския договор веднага след приключване за работата в същия месец. Заплатата по ТД заедно с възнаграждението по ГД ще надхвърлят 3400. Но съществува хипотетично някаква вероятност лицето да вземе болнични в края на месеца. То тогава общата сума за получаване може да не надхвърли 3400. Въпросът е как да изчисля осигурителния доход в момента на приключване на работата по ГД? Колега предлага да се осчетоводи като аванс, но как ще задължим лицето да възстанови средства, ако са му наплатени?
Това ми е притеснението, че ще има разминаване във възнаграждението за текущ и предходен месец. А и ако има болничен към края на месеца... Как се процедира по принцип в такива случаи?
Лице получава доход по трудово правоотношение в началото на текущия месец за предходния месец. В средата на текущия месец извършва определена работа по граждански договор и получава заплащането веднага. Как се определя осигурителният доход – получената заплата по трудов договор от предходен месец и сумата по гражданския договор или заплата по трудов договор за текущия месец, която се очаква да получи в началото на следващия и сумата по гражданския договор?