Благодаря!!!
Въпросите, които задавам, са в резултат на получено писмо от Агенция по социалното подпомагане, в което е написано следното:
1. В рамките на Бенефициента, т.е. Сдружението:
За предприятие, което е към структурата на ЮЛНЦ и/или е изградено от общността е необходимо да се води отделна, независима счетоводна система, в резултат на която да има ясна проследимост на приходите и разходите, реализирани от социалното предприятие.
2.Като самостоятелен стопански субект:
В случай на възникнала необходимост от самостоятелно регистриране на новосъздаденото предприятие, когато същото функционира в рамките на ЮЛНЦ, се спазват общите изисквания на българското законодателство, като новосъздаденото социално предприятие се регистрира като Търговско дружество, регистрирано по реда на Търговския закон, в което едноличен собственик на капитала е юридическото лице с нестопанска цел-бенефициента.
   Според мен това може би означава, че трябва да се регистрира като отделна фирма, която да бъде подчинена на Сдружението...Или не тълкувам правилно?
Благодаря Ви за бързия отговор! Но не ми стана ясно трябва ли да се регистрира тази дейност като самостоятелна фирма /ЕООД например/?
Здравейте!
   Бих искала да задам следния въпрос:
В рамките на Сдружение за лица с интелектуални затруднения, има изградена по спечелен и вече реализиран проект работилница за изработване на разни сувенири, картички и други подобни, които се предоставят за продажба. Трябва ли и под каква форма да се регистрира тази работилница като самостоятелен стопански субект, който функционира в рамките на Сдружението и какъв е реда за тази регистрация.
   Благодаря предварително на всички, които ми помогнат в решаването на този казус!