И ако се изхожда от това,кога са изплатени наемите,независимо за кой месец са,то ако си закъснял да изплатиш наем за септември от трето тримесечие и го платиш през октомври значи ли,че за септември няма да се удържа данък при това положение?
Да разбрах,проблема ми беше повече,дали и за месеците от четвърто тримесечие трябва да се удържи авансов данък,поради факта,че са изплатени в трето тримесечие.
Много благодаря за бързите и изчерпателни отговори!!!Приятен и успешен ден!!!
Тоест да разбирам ли,че за октомври и ноември ще има удържан авансов данък ,а за декември няма да има,тъй като наема за него ще се изплаща в четвърто тримесечие?
Наемите се изплащат по банков път.
Здравейте!!!Имам следния казус и моля за помощ. ЕООД е наемателна имот на ФЛ.До този месец всичко си вървеше както трябва,но ФЛ помоли наемателя,ако има възможност да му плати наема за месеците септември,октомври и ноември в месец септември на куп.Собственика на ЕООД се съгласи,но от тук ми възникват следните въпроси:
-как да оформя СИС и служебните бележки,тъй като октомври и ноември са от четвърто тримесечие и за тях не трябва да се удържа данък?
-ще е погрешно ли ако ги направя пак на тримесечия,както си ги правя досега или трябва да ги впиша,че са изплатени в трето тримесечие?
-И това,че са изплатени в трето тримесечие наеми за месеци от четвърто тримесечие поражда ли задължение за авансов данък и за тях?
Предварително благодаря!!!