Възможно е, да е коментирано , но не намирам такъв случай сега, когато на мен ми трябва.
Ето ситуацията:
ЕТ внася авансово вноски върху 550лв до 09.2013г включително. На 20.09.2013 навършва години , стаж има и подава документи за пенсия. Решението не сме го видели черно на бяло, но първия запис бе за пенсия в минимален размер от 20.09. Пенсионерът НЕ желае да се осигурява и от 10.2013г внасяме само ЗОВ.
Сега попълвам ГДД и опирам до справката за окончателния размер на осигурителния доход, която не знам как да попълня.
Таблица 2 за здравните осигуровки сякаш е ясна /ако не греша - зов са задължителни/ - целия доход от прил 2 на ред 13, делим на 12 и попълваме в колонка 5.1 и нещата си идват на място
В таблица 1 не знам какво да попълня...В колона 3 - авансово по 550 за периода 01-09.2013 включително. В колона 5.1 - би трябвало да е същия помесечен доход, който имаме в Таблица2. Обаче ако попълня за всички месеци на годината, излиза че имам да довнасям върху целия доход. Ако попълня до септември включително - сумата на ред 13 в таблица 1 няма да се равни на дохода от приложението.
Дохода от пенсия има ли място в тази таблица?
Надявам се да съм си задала разбираемо въпроса и някой да има идея какво се прави в такава ситуация.