Все ми се струва, че тези работници са назначени на непълен работен ден, иначе защо няма да им се уплътнява 8 часов работен ден. А графикът предопределя сумарно отчитане на работното време....
Идеята на този обект да работят двама служители 2 на 2 по 8 часа е когато единият служител почива или е в болничен другият да работи вместо него и така ще има месеци в които единият е работил повече за сметка на този който е бил в платен годишен отпуск или болничен. Вмомента се водят на 4 часов трудов договор при пълен работен месец, но истината е че работят на 8 часа два на два, и затова се чудя как е най-правилно да се осигуряват?
Моят съвет е да въведете СИРВ, в другите случаи сте уязвими при проверка.
Ами, аз съм си фен на СИРВ и предпочитам да си го въведа, отколкото да се разправям с ИТ Достатъчно гъвкаво е, че когато се налага да можеш да играеш с графика.За тези хора пак трябва ежемесечен график, освен ако ПТВР не им е много добре оформен.
добре ако са на СИРВ, да сключа допълнително споразумение за 8 часов работен ден при работа по график 2 работни и 2 почивни, с почивни дни събота и неделя също така ли?Имам един обект заведение където са на СИРВ, но там се работи и събота и неделя и на смени по 8 часа, фиктивно пробвах да нанеса че лицето е работило само 12 дни за м.07 и ми излиза че трябва да получи същата заплата, т.е. не по малко от договореното.Нещо не ми е ясно, защото ако се случи да работи 21 дни от 23 защото другия е бил отпуск той отново ще получи договореното.Бъркам ли нещо?Как да го направя?