а мога ли въобще никъде да ня вкюча все едно я няма нито да пиша разход нито вноска и увеличение в голямо нарушение ли съм ако до сега не съ ги отразявал никъде ???
Не се сещам нещо да ме задължава да осчетоводя фактура. Ако фактурата е несимпатична тя може да се изгуби случайно.Ако плащането е по банка на нещо което не е свързано с дейността:чукваш го на разход несвързан с дейността и увеличаваш ФРПримерно шефа си е купил дъска за рязане на зеленчуци.Ако плащането е от каса: нищо не се е случило.
за тези ситуации става въпрос -Примерно шефа си е купил дъска за рязане на зеленчуци.НИЩО не осчетоводявам все едно не ми е представил фактурата
И след всичко това идва НАП на ревизия и използвайки софтуера, с който вече разполагат , "изкарва" наяве всички издадени Ви от различни доставчици фактури, включително и това НИЩО, което не сте осчетоводили. И Ви питат какви са тези фактури. Вие казвате, че са за лични нужди, но те Ви контрират, че откъде знаете, като ги нямате......и с лекота се опитват да ви обложат, защото не можете да докажете, как това НИЩО не е свързано с дейността , особено, ако имате дейност търговия и тези фактури, които са за уж лични нужди не се окажат за стоки. Върви и доказвай......