Осчетоводяване на суми върнати от ЕВН след спечелено дело

21.02.2018, 11:46 2525 1

21.02.2018, 11:46
Публикации: 2 / 0
Здравейте,
2017г получихме фактура от ЕВН за установени несъответствия при подмяна на електромер, с която ни начисляват определена сума. Платихме сумата и осчетоводихме фактурата в дневника на покупките. Заведохме дело срещу доставчика за неправомерно начислени суми и тази година спечелихме делото на последна инстанция и от ЕВН ни възстановиха сумата. Не знам как да постъпя при осчетоводяването на върнатите пари. Парите съм получила в брой от адвокатката, тъй като са преведени по нейна сметка. Притеснява ме ДДС което съм ползвала като кредит при осчетоводяването на фактурата. Как трябва да постъпя. Трябва ли да ми издадат кредитно известие или трябва сама да си съставя някакъв протокол?
#1 | 21.02.2018, 12:33
Публикации: 254 / 17
Трябва КИ от тях.

Последни Теми
Становище: Документиране и облагане с ДДС на доставки по договор за дезактивация, извършвани чрез клон на чуждестранно лице от КиК Инфо
Днес в 07:27 2

Становище: Облагане с данък при източника на лихви към френско дружество SAS по чл. 195 ЗКПО от КиК Инфо
Днес в 07:27 2

Становище: Облагане по ЗДДФЛ и ЗДДС при изплащане на ликвидационен дял в недвижимо имущество на напускащ съдружник от КиК Инфо
Днес в 07:24 7

Становище: Регистрация за прилагане на специален режим в Съюза по чл. 156, ал. 1 ЗДДС и право на данъчен кредит от КиК Инфо
Днес в 07:24 6

Становище: Данъчно третиране по ЗДДС и ЗДДФЛ на възнагражденията за правна помощ по Закона за правната помощ от КиК Инфо
Днес в 07:17 6

Становище: Задължително здравно осигуряване на чужденци с разрешено постоянно пребиваване по ЗЗО от КиК Инфо
Днес в 07:17 5

Становище: Корекция на ползван данъчен кредит при липси и бракуване на стоки по чл. 79 от ЗДДС от КиК Инфо
Днес в 07:14 6

Становище: Подаване на декларации образец № 1 и № 6 при унаследяване на предприятие на едноличен търговец от наследник от КиК Инфо
Днес в 07:14 6

Становище: Осигуряване на управител и собственик на ЕООД при наличие на трудово правоотношение със Световната банка от КиК Инфо
Днес в 07:10 8
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група