Вината е основно в нея, но тя продължава да занимава всички. Това е от понеделник и е до този момент продължава да е във вихъра си. От управителя, до регионалния мениджър всички са с главоболие и продължава. Изписах един тон мейли и обяснения и тя Не, та Не, та Не.
Били сме я ощетявали, не сме й прилагали телк решението и прочие.
А всичко е ок. Всичко е спазено, провилно начислено, приспаднато, удържано.
Всичко е наред, но тя се запъва и продължава и продължава.
Казва че е сме в грешка и че я ощетяваме. И иска тези пари.
Хора вече ми е лошо честна дума.
Ако ви напиша HR ката какъв мейл ми изпрати ще припаднете, честно.
"Може ли да обясниш как точно се калкулира това данъчно облекчение? Въпроса ми се генерира от следното - ако за годишна база необходимата за възстановяване сума е 389 лв.(това е грешната сума от системата) то чисто математически значи че 389/12= 32 * 8 мес.при нас= - 256 реално а по ведомост -66. Моля да ме коригирате ако имам грешка или има нещо което изпускам.
Това за което служителката също ме информира е че по закон до 7600 годишен доход следва на месечна база данъците да се покриват от държавата, , в случай че доходите и са по-големи вече се начислява данък на стойност 10% тъй като е с телково решение и ползва съответното право.Моля ако има разминаване тук или обновяване на някаква законова рамка да ни се цитира или да се насочим към източник от който може да почерпим информация."
Кажете ......просто кажете какво мислите професионално и човешки...