Здравейте! Работеща фирма с обща регистрация по ЗДДС продава онлайн спортни услуги тренировки по калистеника / тренировки със собствено тегло/. Клиентите са физически лица в БГ, в различни държави в ЕС и различни в извън ЕС, напр.Канада, САЩ. Тренировките са изцяло онлайн, виртуално, но не са напълно автоматизирани. Услугите не са точно консултантски и не са точно по Закона за спорта -нямат регистр.за това, може би не са и само с обучителен характер и не съм сигурна дали тези услуги се броят като виртуално спортно събитие. Просто клиентите - ФЛ използват персоналните тренировъчни режими за да тренират правилно, продажбава се случва с помощта на фб, инстаграм, др.платформи- приложения, но НЕ е онлайн магазин, просто се дава линк за плащане към stripe и клиента плаща и получава услугата виртуално с помощ на на физическо усилия на треньора, не е автоматизирано, ръчно се прави. Въпроса ми е за продажбите към САЩ напр. има ли ДДС според вас и ако не кой е члена с основанието / объркано ми е как се определя тази услуга/ ? Като не е онлайн магазин длъжни ли са да се регистр по ОСС? Продажбите към различните държави с отделни фактури/отчети да продажби ли трябва да се декларират в дневник продажби или може с 3 фактури - за БГ клиенти, за клиенти ЕС, клиенти извън ЕС? Променя ли новия член от 01.01.2026г. в чл.21 ал.12 и ал.13 ЗДДС трактовката по ДДС на клиенти за тези услуги извън ЕС според вас? А ако друг собственик има друга фирма на друг адрес със същата дейност и се регистрира по новия режим за малко предприятие в ЕС ще може ли да не плаща ДДС при сделките си с ЕС за този вид услуги с ФЛ?