Аз не намирам логика и затова не ги отчитам в кл. 11 , но предполагам че тъй като в параграф 20 ал. 7 не е изрично упоменато в кои клетки попадат отчетите по подразбиране остават по старо му.
"(7) За издадените фискални/системни бонове, включително разширените фискални бонове, за доставките на хляб/брашно по ал. 2 и 3 регистрираното лице-доставчик съставя отделен отчет за извършените продажби по реда на чл. 119, ал. 2, 3 и 4 от Закона за данък върху добавената стойност. Издаденият отчет се отразява в дневника за продажби в колона 3 "Вид на документа" за хляб с код "84"/за брашно с код "85".
Докато за ф-ри и известия в ал. 4 на същия парграф точно е казано:
"Регистрираното лице-доставчик отразява издадената фактура или известие към фактура за доставка на хляб/брашно с място на изпълнение на територията на страната до 1 юли 2023 г. в дневника за продажбите за съответния данъчен период, като посочва данъчната основа в колони 9 и 19. Когато с фактурата или известието към фактура лицето документира и други доставки на стоки и услуги, посочва данъчната основа освен в колони 9 и 19 и данъчната основа на другите стоки и услуги съответно в колони от 11 до 25 включително, а данъка - в съответните колони 10, 12 или 17."
Чувала съм и коментари като : " в програмата на НАП кл. 19 е заключена и дава грешка , а кл. 11 е отключена "
Лично аз смятам , че продажбите с 0-ва ставка издадени с ф-ра или извстие са същите като тези само с касов бон .