Ликвидация на ЕООД

Днес в 13:48 186 3

Днес в 13:48
Публикации: 175 / 1
При започване производство по ликвидация ,кое трябва да се направи първо подаване на  Уведомление по чл.77 от ДОПК или Заявление в Агенцията по вписванията.
#1 | Днес в 14:57
Публикации: 12252 / 2283
Първо трябва да подадете Уведомление по чл.77 в НАП, да получите от тях съответния документ след   проверка / може и да не правят такава - по преценка /. Втората стъпка е да получите от НОИ
 удостоверения по чл. 5, ал. 10 от КСО - става след ревизия/или не и издаване на архив. Едва тогава подавате съответните документи в АВ.
#2 | Днес в 16:17
Публикации: 175 / 1
Документите ще се подават от лице назначено като ликвидатор,но докато документите не бъдат подадени в АВ към името няма да бъде добавено
"в ликвидация" дружеството ще бъде със  статут на действащо.Въпреки ,че се управлява от Ликвидатор.Така ли е .
#3 | Днес в 16:26
Публикации: 12252 / 2283
Да не Ви объркам , защото ликвидациите , с които съм се занимавала бяха "направлявани" от юрист и може да не съм точна в хронологията на действията. Даже в отговора по-горе имам неточност - първо в НАП подаване на Уведомлението по чл.77 и получаване на документ от тях в двумесечен срок. После следва подаването в АВ с този получен от НАП д-т и вписване на ликвидатора и началото на ликвидация. Едва след това беше искането от НОИ за издаване на удостоверения по чл. 5, ал. 10 от КСО. Това върви вече и с издаване на архив ведомости и досиета на наетите лица. Шестмесечния срок на ликвидацията тече от датата на публикуване на поканата към кредиторите.
Така мисля, че беше последователността, но е добре да потърсите и юридически съвет. :smile1:
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група