Моля за информация!!!

Днес в 12:43 295 8

Днес в 12:43
Публикации: 8 / 0
 Надявам се да го обясня, както трябва! Безработно лице съм и реших да си внеса здравните осигуровки по банков път и разбрах, че съм пропуснала да попълня и изпратя Д7 след приключване на обезщетението от Бюрото по труда. Имам информация само кога е регистрацията в Бюрото по труда, но не и кога изтича 4-месечното обезщение. Звънях в НОИ, но не дават информация по телефона, нямам и ПИК. Договорът ми е прекратен на 21.06.2024г.
При попълването на Д7, в поле "1. Началната дата от периода, за който възниква задължението ми за внасяне на вноски на основание чл. 40, ал. 5, т. 1 от Закона за здравното осигуряване е:" не знам коя дата да запиша? 
По т.2 къде да отбележа?
Може би изглежда глупаво питането ми, но не намирам точна информация по този въпрос! А където и да звънна по институциите, не намирам правилните отговори! Благодаря!
Отделно от това се притеснявам от глоба, но никой никъде не спомена за тази Д7...
#1 | Днес в 12:48
Публикации: 12293 / 2303
При изтичане на времето за получаване на обезщетение от НОИ не Ви ли попълниха трудовата книжка ?
#2 | Днес в 12:49
 Д7 се подава всеки месец или е еднократно?
#3 | Днес в 12:52
Не, последната информация в трудовата ми книжка е печат с прослужено време от предишния ми работодател!
#4 | Днес в 12:56
Аз ли съм пропуснала нещо или е грешка на някоя от институциите? Необходимо ли е да посетя клон на НОИ?
#5 | Днес в 13:09
Публикации: 378 / 47
Необходимо е и си носете трудовата книжка при посещението, както ви насочи delphine.
#6 | Днес в 13:41
Добре, аз ще намеря тази информация. Относно запитването ми  за попълването за Д7 може ли да ми помогнете?
#7 | Днес в 13:56
Публикации: 9821 / 1693
 Относно запитването ми  за попълването за Д7 може ли да ми помогнете?
Вариантите са два:
- изчаквате да Ви попълнят трудовата книжка от НОИ и подавате Д7 със следващата дата
- отивате в НАП и там Ви правят справка, казват Ви датата, казват Ви колко дължите с лихвите нищо, че вече е платено - обвързването е към датата на подаване на Д7 и до тази дата има лихви/, дават Ви о/бразец Д7 , Вие го попълвате и подавате. Нали нямате ПИК - така и така ще ходите на място.
Междувременно - ползвайте отиването в НАП да си извадите ПИК
#8 | Днес в 14:06
Благодаря!
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група