ГДД по чл.50 - казус с получени данни от НАП

Днес в 09:29 560 7

Днес в 09:29
Публикации: 23 / 0
Здравейте !  При попълване на ГДД по чл. 50 за 2024 год . като физическо лице попаднах и останах втрещен от следният факт : при зареждане на данните от НАП за попълване на приложение 5 / доходи от прехвърляне на права и имущество / ми излиза фирма в графа платец на дохода която въобще не бях чувал до момента и не съм имал никакви отношения с нея . Код на дохода е 503 / доход от продажба или замяна на движимо имущество / . Такава дейност въобще не съм извършвал през 2024 г. Като сумата е 3200 лв. Въпросът ми е : дали да сигнализирам НАП за това , защото според мен тази фирма е злоупотребила с моите лични данни .
#1 | Днес в 10:18
Публикации: 4680 / 809
А ако звъннете във фирмата и попитате що така? Вероятно може да се намери контакт в интернет.
#2 | Днес в 10:19
Публикации: 12428 / 2355
Ако имате доходи за деклариране / извън несъществуващите по 503 / си подайте декларацията като игнорирате този запис. Може би е добре да се свържете с фирмата и да изясните с тях въпроса, а след това , ако не получите приемлив отговор и решение на проблема да сигнализирате НАП и не само НАП.
#3 | Днес в 11:00
Публикации: 14 / 2
Аз имам същия случай.Приложение 5 код 503 от фирма Динко Добрев 86 ЕООД.Никъде не мога да открия телефон или имейл на тази фирма регистрирана в с Войника община Странджа.Както видях адреса й май нищо няма да намеря.   Някакви порутени сгради...какво да търся там? Изтрих това приложение и подадох ГДД .Интересна работа!
#4 | Днес в 11:52
Публикации: 4680 / 809
Тук (pdf-файл за лиценз за отпадъци) има даден телефон за връзка с "Динко Добрев 86" ЕООД.
Да не сте връщали "жеуезо" :)
#5 | Днес в 12:00
Публикации: 3202 / 436
На един семинар разказваха точно за тези ситуации, в които фирмите намират ЕГНта и имена на лица, за да си пуснат 73/1. Шефът на НАП бил с такива обявени суми, което е голяма липса на малшанс точно него да нацелиш :)))
#6 | Днес в 13:21
Публикации: 48 / 11
От този доход може ли да се приспаднат здравноосигурителните вноски като самоосигуряващо се лице?!
#7 | Днес в 13:45
Публикации: 23 / 0

Благодаря за съвета , тъй като от вчера се опитвам да се свържа с въпросната фирма , но за съжаление на посочените телефони в интернет не ми отговарят . Вече подадох сигнал в НАП за злоупотреба на лични данни .
Ще подам ГДД за 2024 год с игнориране на посоченият запис от въпросната фирма.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група