ЕООД в ООД и майчинство

Вчера в 10:23 139 2

Вчера в 10:23
Публикации: 43 / 0
Здравейте!
Моля за помощ. Имам лице,собственик на ЕООД, на което му предстои майчинство. Изчетох доста неща, но все още има в главата ми неизяснени неща. Може ли ЕООД да се преобразува в ООД, в случая съдружник ще бъде мъжът и и той да се впише като управител. Той от своя страна си има негово ЕООД и се осигурява като СОЛ там. В ООД трябва ли да се пусне отново ОКД без осигуряване или не или просто ще се впише като управител и ще се смени ел.подпис само.
Благодаря!
#1 | Вчера в 10:31
Публикации: 12517 / 2379
Може ли ЕООД да се преобразува в ООД, в случая съдружник ще бъде мъжът и и той да се впише като управител.

Да, може.

Той от своя страна си има негово ЕООД и се осигурява като СОЛ там. В ООД трябва ли да се пусне отново ОКД без осигуряване

Да след като в качеството си на управител, ще упражнява дейност , а се осигурява на друго място като СОЛ.

В същата ситуация ел.подписът ми си остана валиден, но не знам дали и сега продължава да е такава "технологията" . :smile1:

И за настоящия СОЛ предвид излизането в майчинство - не прекъсвайте подаденото вече ОКД5 с осигуряване за ОЗМ.
#2 | Вчера в 10:43
Публикации: 43 / 0
Благодаря за отговора!
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група