Електронен магазин плащания

Вчера в 20:59 170 2

Вчера в 20:59
Публикации: 50 / 0
Здравейте, много се омотах с виртуалните пос терминали и моля за съдействие.
Електронен магазин приема картови плащания чрез виртуален пос терминал на MyPos. Правилно ли разбирам, че въпреки, че си има сметка с iban, това се води касово плащане и трябва да се издаде електронна касова бележка. Също и осчетоводяването на постъпилите суми трябва да е по с/ка 501/1 (виртуален терминал  примерно).
И втори въпрос - ако виртуалния пос терминал е на FiBank например и дружеството има сметка там, съответно сумите постъпват директно по сметката му, пак ли се издава електронна касова бележка.
#1 | Днес в 09:43
Публикации: 5 / 0
Следя и аз! Странно е по сметка с Iban да постъпват и да се осчетоводяват по сметка 501, нали?!
#2 | Днес в 10:20
Публикации: 717 / 145
Понеже и аз съм на същата тема в момента, ето до какви изводи стигнах за възможностите за касовата бележка:
1. Фискален бон от физически касов апарат с отделен департамент за плащания с карта
2. Документ за регистриране на продажбата по чл.3, ал.17, съответно с реквизитите в чл. 52о от Наредба Н 18 (което изисква СУПТО и подаване на стандартизиран одиторски файл всеки месец)
3. Фискален бон в електронен вид. Тук ми е интересно дали можем просто да си „нарисуваме“ електронна касова бележка с необходимите реквизити или задължително трябва да се интегрира софтуер за такива в електронния магазин. Доколкото разбирам, не се изисква СУПТО, но се подава стандартизиран одиторски файл.

Надявам се да се включат и колеги с практически опит.

За осчетоводяването бих открила отделна сметка 4114 Клиенти с картови разплащания например, която ще кореспондира със сметка 503 Банкова сметка, не със сметка 501 Каса.
Последни Теми
Последно в Новини
Намери ни във Facebook
Харесай нашата страница
Facebook.com/KiKinfo
и се присъедини към
ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ
най-голямата счетоводна група