Здравейте,
Не знам къде бих могла да си задам въпроса, затова пиша тук. Назначена съм на трудов договор, на 8 ч. като Оперативен счетоводител в счетоводна къща в малък град и съм по проект към Бюрото по труда Младежка заетост. Те ми изплащат заплатата и 100% осигуровки. Работодателят ми ме е назначил на 620,20, като нетно взимам 481,27 евро. Придобих добра основа, научих се на много неща - осчетоводяване на ф-ри, банкови извлечения, ДДС, заплати, начисляване на заплати, подаване на ДДС декларации, годишни данъчни декларации, откриване на нови фирми в ТРЗ и Делта, плащане на задължения към НАП, трудови договори, отпуск, договори за наем, издаване на фактури, подаване и осчетоводяване на осигуровки...... фирмите, които водим са много разнообразни и всяка си има своите тънкости.
Договорът към Бюрото по труда изтича скоро време, той е 6 месеца. Въпросът ми е какво нетно възнаграждение мога да поискам оттам нататъка, тъй като тези пари не ми стигат за нищо... не твърдя, че съм станала професионалист и имам много да уча още, но и доста неща усвоих и ценя труда си. Бих се радвала да чуя вашето мнение, защото искам да бъда максимално обективна.