Да, няма. Извинявам се - колежката ме е подвела, че има такъв линк. Резултатите от проучването ще бъдат публикувани през първата половина на 2015 година.
За микропредприятията смятам за абсолютно ненужни съставянето на документи, като доклад за дейността и особено повествованията към ГФО тъй нареченото Оповестяване. Допускам 2-3 бележки към Баланса за средна численост на персонала например.
Във въпросника аз дадох предимство за най-опростените форми на ОПР и Баланс. И като потребител не съм посочвала, че ми трябват и една камара други документи.
В тази връзка от АССП сме предложили на МФ следните облекчения за малките и микро предприятията, които Директивата допуска:
За микропредприятията:
1.освобождаване от задължението за съставяне на бележки към финансовите отчети при условията на чл. 36, параграф 1, буква б) от Директивата.
2.освобождаване от задължението за изготвяне на доклад за дейността при условията на чл. 36, параграф 1, буква в) от Директивата.
3. освобождаване от задължението за публикуване на годишни финансови отчети при условията на чл. 36, параграф 1, буква г) от Директивата, тоест ако съответният годишен отчет е представен най-малко на един компетентен национален орган. Същият този орган, когато това не е Търговския регистър, е длъжен да представи тази информация на Търговския регистър.
За малките предприятия:
1. минимални изисквания към оповестяването към финансовите отчети, съгласно чл. 16, параграф 1 от Директивата.